Σεμινάριο ‘’Ανιχνευτικός έλεγχος άρθρωσης-φωνολογίας’’

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Μandou, διοργανώνει το σεμινάριο ‘’Ανιχνευτικός έλεγχος άρθρωσης και φωνολογίας’’

Ο ‘’Ανιχνευτικός έλεγχος άρθρωσης και φωνολογίας’’

είναι το πρώτο Ελληνικό τεστ με αυτόματα ηλεκτρονικά αποτελέσματα για παιδιά ηλικίας από  3 εως 6 ετών, που ελέγχει την άρθρωση του λόγου.

Διάρκεια σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα έχει διάρκεια 16ωρών.
10 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 6 ώρες πρακτικής άσκησης.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  ημέρες Σάββατο και Κυριακή στην Αθήνα.

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολογοι, ειδικοί παιδαγωγοί,νηπιαγωγοι,  παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι και επισκέπτες  υγείας και πρόνοιας.

 Αριθμός συμμετεχόντων

Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος εκπαιδευτικού σεμιναρίου

Το κόστους του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των  100 ευρώ + ΦΠΑ
Εγγραφές έως  4/9/2017 έκπτωση 90 ευρώ + ΦΠΑ
Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη + ΦΠΑ
Δίνεται η δυνατότητα η αποπληρωμή του ποσού να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο info@atest.gr

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των ευρώ σε έναν από τους παρακάτω:

Συνεργαζόμενη τράπεζα: Alpha Bank
Αριθμός Λογαριασμού: 152 00 2002 002060
IBAN: GR 21 0140 1520 1520 0200 2002 060

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και το πλήρες υλικό του σεμιναρίου.

Τι είναι ο Ανιχνευτικός έλεγχος άρθρωσης και φωνολογίας

Όλο και περισσότερα παιδιά στις μέρες μας, παρατηρείται ότι δεν μιλούν καθαρά, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γονείς και πριν επισκεφτούν κάποιον λογοθεραπευτη, ψάχνουν απαντήσεις είτε στο σχολικό περιβάλλον απο την νηπιαγωγό είτε από τον παιδίατρο τους.

Οι νηπιαγωγοί ή οι παιδίατροι στο καθημερινό τους έργο, βρίσκονται σε δίλλημα, κατά πόσο η δυσκολία που εντοπίζουν, χρειαζεται άμεσα θεραπευτική παρέμβαση ή είναι φυσιολογική, έτσι ως γνώμονα μόνο την  αντικειμενική τους κρίση έδιναν απαντήσεις στο ερώτημα τον γονέων

Απόρροια  αυτού είναι η Δημιουργία του Ανιχνευτικού προληπτικού Ελέγχου Άρθρωσης και φωνολογία.

Ο Ανιχνευτικός προληπτικός Έλεγχος Άρθρωσης και Φωνολογίας  είναι ένα τεστ όπου μπορεί ο Παιδίατρος, οι νηπαγωγοί ή άλλοι ειδικοί εκτός από τους λογοθεραπευτές, να ανιχνεύσουν τυχόν δυσκολίες στην άρθρωση  που παρουσιάζει το παιδί και αν αυτές είναι φυσιολογικές με βάση την ηλικία του.

Δομή και χαρακτηριστικά του τεστ

Ο Ανιχνευτικός Προληπτικός Έλεγχος Άρθρωσης και Φωνολογίας είναι μια δοκιμασία ανίχνευσης αρθρωτικών και φωνολογικών δυσκολιών που χορηγείται ατομικά σε παιδιά προκειμένου να διευκρινισθεί εάν χρήζουν περαιτέρω διαγνωστικής εκτίμησης ή εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης. Ο Ανιχνευτικός Έλεγχος Άρθρωσης και Φωνολογίας, διάρκειας περίπου 10  λεπτά χωρίς διακοπή, αφορά την αξιολόγηση στον τομέα του λόγου και συγκεκριμένα στην άρθρωση  των ήχων και την ικανότητα επανάληψης προτάσεων του παιδιού, από 3 έως 6 ετών.

Ο Ανιχνευτικός Προληπτικός  Έλεγχος Άρθρωσης και Φωνολογίας, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ανίχνευσης μεγάλων πληθυσμών, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, κέντρα μητέρας-παιδιού κ. ά., μιας και το πλεονέκτημα του είναι ότι ο εξεταστής χρειάζεται λιγότερο χρόνο χορήγησης.

Το Ανιχνευτικό τεστ αποτελείται από το βιβλίο ερεθισμάτων και τις φόρμες καταγραφής καθώς επίσης και απο το αναλυτικό βιβλίο του εξεταστή. Μέσα σε αυτό υπάρχουν όλες οι πληφορορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο εξεταστής για τον λόγο και την ομιλία καθώς και τον τρόπο χορήγησης του τεστ.

Το βιβλίο των ερεθισμάτων χωρίζεται σε ηλιακές ομάδες, κάθε ηλικιακό γκρουπ περιέχει συγκεκριμένες λέξεις με στοχευμένους ήχους, οι οποίοι αντιστοιχούν στα στάδια της φωνολογικής αναπτυξης ενός παιδιού.

Τα αποτελέσματα του  Ανιχνευτικού έλεγχου άρθρωσης και φωνολογίας

Τα αποτελέσματα του Ανιχνευτικού τεστ, μπορούν να δωθούν στους γονείς αμέσως μετά την χορήγηση του.

Αποτελέσματα και εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης

Τα αποτελέσματα Ανιχνευτικού ελέχγου άρθρωσης και φωνολογίας , δίνει την δυνατότητα στους ειδικούς θεραπευτές( λογοθεραπευτές), να μελετήσουν  την επίδοσ η του παιδιού στον τομέα τομέα της άρθρωσης του λόγου  και  να δημιουργήσουν το εξατομικευμένο λογοθεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

Χορήγηση του  Ανιχνευτικού έλεγχου άρθρωσης και φωνολογίας

Η χορήγηση του τεστ μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη του, αφού πρώτα έχει παρακολουθήσει με επιτυχία την θεωρητική εκπαίδευση και έχει ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση.

Βαθμολόγηση και Αποτελέσματα

Τα έντυπα καταγραφής του ανιχνευτικού αυτό τεστ, έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να περιορίζουν τα λάθη βαθμολόγησης του εξεταστή, επομένως η εσωτερική αξιοπιστία διασφαλίζεται κατά το μέγιστο δυνατό. Η έντυπη καταγραφή, μεταφέρεται στην ειδικά σχεδιασμένη ηλεκτρονική εφαρμογή και τα αποτελέσματα εμφανίζονται αυτόματα σε εκτυπώσιμη μορφή. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Υλικό του του  Ανιχνευτικού έλεγχου άρθρωσης και φωνολογίας

Το ολοκληρωμένο βαλιτσάκι του ανιχνευτικού τεστ  περιλαμβάνει:

  • Το αναλυτικό βιβλίο του εξεταστή (εγχειρίδιο εξεταστή)
  • Το βιβλία ερεθισμάτων (το βιβλίο της εξέτασης)
  • Τα 7 έντυπα ερωτηματολόγια κάθε ηλικιακής ομάδας
  • Τους ειδικούς κωδικούς πρόσβασης για την ηλεκτρονική εφαρμογή