Σχετικά με εμάς

Υγεία του παιδιού Αναπτυξιακή & Συμπεριφορική Παιδιατρική αναπτυξιολογός τεστ για νήπια παιδιά, τεστ αυτισμού για μωρά, ερωτηματολόγια για γονείς παιδικές διαταραχές φυσιολογική και παθολογική ανάπτυξη του παιδιού είναι το επιστημονικό μας αντικείμενο.

Επιστημονικό portal ενημέρωση για γονείς και ειδικούς σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών και των έφηβων.

Το όραμά μας έγκυρη παρακολούθησης της ανάπτυξης από τους γονείς. Προσφέρουμε αξιόπιστα τεστ ανάπτυξης σε παιδιά και εφήβους.

Οι γονείς έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν τα αναμενόμενα φυσιολογικά σταδία ανάπτυξης σε κάθε ηλικία αλλά και να γνωρίζουν ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια.

Δίνουμε συμβουλές μέσα από σχετικά άρθρα ώστε να ενθαρρύνουν την φυσιολογική ανάπτυξη παιδιού τους.

Συμβάλουμε στην Πρόληψη με αξιόπιστα τεστ ανάπτυξης παιδιού καθώς και με  ερωτηματολόγια συμπεριφοράς. Προλαμβάνουμε πιθανές καθυστερήσεις  ανάπτυξης πριν ακόμα μονιμοποιηθούν και γίνουν πρόβλημα.

Προτείνουμε λύσεις τρόπους ώστε  να λυθούν οι δυσκολίες έγκαιρα εκμεταλλευόμενοι τη νευροπλαστικότητα του βρεφικού εγκέφαλου.

Η διαδρομή μας και ο στόχος μας

H Ιστορία του παιδιατρικού αναπτυξιακού κέντρου mandou δεν είναι πρόσφατη. Έχει μια μακρόχρονη διαδρομή και αρχίζει το 1993 όταν ξεκινήσαμε το αναπτυξιακό κέντρο παράλληλα  συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα με το τμήμα της αναπτυξιακής παιδιατρικής που στεγαζόταν στο  χώρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία το όποιο ήταν για αρκετά χρόνια Κέντρο Αναφοράς της χώρας μας για  παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη και εξέλιξη των νοητικών, γλωσσικών, κινητικών, μαθησιακών και κοινωνικών τους ικανοτήτων.

Η διαδρομή συνεχίστηκε στην ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ η οποία ιδρύθηκε στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Το 2008 Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος μας τίμησε για το επιστημονικό μας έργο με το βραβείο Δοξιάδη σχετικά με την ανιχνευτική δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας. Σε όλα αυτά τα χρόνια που ακλουθήσανε έχουμε κάνει πολλές συνεργασίες με δήμους επιστημονικούς φορείς ανακοινώσεις σε συνέδρια και έχουμε μια συνηχεί παρουσία στις εξελίξεις της αναπτυξιακής και συμπεριφοριστικής παιδιατρικής.

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την μακρόχρονη πορεία μας υποστηρίζοντας  τους γονείς με ασφαλείς επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες από τα ευρήματα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής αλλά και την εμπειρία ενός επιτελείου ειδικών της ανάπτυξης  παιδιάτρους αναπτυξιολογους, παιδοψυχίατρους, παιδοψυχολόγους και εργοθεραπευτές λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς.